Welkom op de site van Judo-vereniging De Splittinge

 

    

 Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst die rond 1882 is

ontworpen door Jigoro Kano. Het woord betekent 'zachte weg'.

Een beoefenaar van het judo heet een judoka. Judo is een sport die wereldwijd beoefend wordt en tevens een olympische sport is. De technieken zijn erop gericht een tegenstander buiten gevecht te stellen zonder hem of haar te verwonden.

 

 

De Splittinge is de judovereniging in Noordwolde. Een club bestaande uit circa 50 leden varierend in de leeftijd van 4 jaar tot 60 jaar. Naast recreantenjudo bestaat er ook de mogelijkheid om uit te groeien tot een echte wedstrijd-judoka. Een mooie opstart hiervoor begint met het meedoen aan de dorpentoernooien, welke in en rondom Noordwolde worden georganiseerd. Daarnaast worden er ook wedstrijden georganiseerd door de Nederlandse Judobond.

 

Niet alleen jeugd, maar ook volwassen judoka's met of zonder ervaring zijn welkom bij de club. Speciaal voor hen is er een training waarin er naast judo extra aandacht wordt besteed aan conditie en spierkracht op eigen niveau.

 

In alle groepen staat het plezier en het sportieve karakter in de judosport natuurlijk voorop.

 

 

Lijkt het je leuk om een keertje te komen kijken of mee te doen? Kom gerust langs, Jeroen of Jesse heten je van harte welkom tijdens de training.

  

 

 

gpEasy-Theme simplicity 1.5 by syndicatefx